Συνταγές

Risotto με γαρίδες, κολοκύθα και Αυγοτάραχο

Υλικά

½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουταλιά βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο
250 γρ. ρύζι Arborio ή Carnarolli
½ φλυτζάνι λευκό κρασί
1 λίτρο ζεστό ζωμό λαχανικών
Γαρίδες μικρές καθαρισμένες
Κολοκύθα ψημένη (είτε σπιτική, είτε έτοιμη από το super market)
1 κουταλιά βούτυρο
70-100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα ή Grana
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρίμμα Αυγοτάραχο Μεσολογγίου

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και λίγο ελαιόλαδο. Μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε το κρεμμυδάκι να σοταριστεί για 3 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο.

Προσθέτουμε το ρύζι να σοταριστεί κι αυτό για μισό λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.

Στη συνέχεια προσθέτουμε μια κουταλιά ζωμού, ανακατεύουμε μέχρι να πιεί το ρύζι το υγρό και πάλι προσθέτουμε την επόμενη κουταλιά.

Στα 12-15 λεπτά μαγειρέματος προσθέτουμε τις γαρίδες και ακόμα μια κουταλιά ζωμό και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την κολοκύθα και μαγειρεύουμε για ακόμα 2 λεπτά προσθέτοντας λίγο ακόμα ζωμό αν χρειάζεται.

Μόλις το ρύζι έχει χυλώσει τότε αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε την τελευταία κουτάλα ζωμού, μια κουταλιά βούτυρο και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια την παρμεζάνα ανακατεύοντας συνεχώς και μια κουταλιά τρίμμα αυγοτάραχο.

Σερβίρουμε στο πιάτο με λίγο τρίμμα αυγοτάραχο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Μια συνταγή από τον σεφ Σπύρο Κιτσινέλη