Συνταγές

Χόρτα με καπνιστό χταπόδι και dressing λεμονιού με Αυγοτάραχο

Υλικά
Χόρτα εποχής (ραδίκια, βλήτα κ.α.)
Καπνιστό χταπόδι σε φέτες Στέφος
Για το dressing λεμονιού με Αυγοτάραχο
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα απαλή
½ φλυτζάνι χυμό λεμονιού
1 ½ φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού τρίμμα Αυγοτάραχο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τη μουστάρδα, το Αυγοτάραχο και το χυμό λεμονιού προσθέτοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βράζουμε τα χόρτα να «κρατάνε» ελαφρώς και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια πιατέλα και γαρνίρουμε με τις λεπτοκομμένες φέτες καπνιστό χταπόδι.
Περιχύνουμε με το dressing λεμονιού και με το λάδι στο οποίο διατηρείται το χταπόδι μέσα στο βαζάκι για περισσότερο άρωμα. Πασπαλίζουμε με λίγο τρίμμα Αυγοτάραχο και απολαμβάνουμε τη σαλάτα μας.

 

Μια συνταγή από τον σεφ Σπύρο Κιτσινέλη