Υλικά
Για τις σαρδέλες:
Σαρδέλες
Ξύσμα από πορτοκάλι και lime
Αφρίνα Μεσολογγίου
Πιπέρι
Σκόρδο
Για το dressing λεμονιού με Αυγοτάραχο:
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα απαλή
½ φλυτζάνι χυμό λεμονιού
1 ½ φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού τρίμμα Αυγοτάραχο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τη μουστάρδα, το Αυγοτάραχο και το χυμό λεμονιού προσθέτοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες ή λέμε στον ψαρά μας να τι καθαρίσει ζητώντας να μας αφαιρέσει το κεντρικό κόκαλο.
Απλώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και στρώνουμε τις σαρδέλες με το δέρμα προς τα πάνω. Κόβουμε από πάνω μερικές φέτες σκόρδο, πασπαλίζουμε με το ξύσμα από τα εσπεριδοειδή και περιχύνουμε με λίγο από το dressing.
Ψήνουμε 15-20 λεπτά.
Υλικά
Για τη σαλάτα:
Quinoa
Τοματίνια
Αγγούρι
Avocado
Αυγοτάραχο τρίμμα
Εκτέλεση
Βράζουμε την quinoa σε αναλογία 1 μέρος quinoa προς δύο μέρη νερό. Αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε τα τοματίνια κομμένα στη μέση, το αγγούρι σε λωρίδες, το avocado σε μικρά κομμάτια, λίγο τρίμα αυγοτάραχο και την quinoa.
Περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
Σερβίρουμε σε ένα πιάτο τη σαλάτα μας και τοποθετούμε από πάνω τα ψητά φιλέτα σαρδέλας.
Μια συνταγή από τον σεφ Σπύρο Κιτσινέλη