Συνταγές

Σαλάτα με γαρίδες και Αυγοτάραχο

Υλικά:

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Παραδοσιακό αυγοτάραχο σε φέτες
Τοματίνια
Καρότο
Γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες

Για το dressing λεμονιού με Αυγοτάραχο

1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα απαλή
½ φλυτζάνι χυμό λεμονιού
1 ½ φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά του γλυκού τρίμμα Αυγοτάραχο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε τη μουστάρδα, το Αυγοτάραχο και το χυμό λεμονιού προσθέτοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα λαχανικά. Τα κόβουμε με το χέρι σε μεγάλα κομμάτια και τα στρώνουμε σε μια πιατέλα. Πλένουμε και κόβουμε τα τοματίνια. Με έναν αποφλοιωτή καθαρίζουμε το καρότο και βγάζουμε λεπτές φέτες σαν κορδέλες. Προσθέτουμε στα λαχανικά τα τοματίνια, το καρότο και τις γαρίδες. Περιχύνουμε με το dressing λεμονιού και πασπαλίζουμε με τρίμμα Αυγοτάραχο.

 

Μια συνταγή από τον σεφ Σπύρο Κιτσινέλη