Υλικά
Πατάτες βρασμένες
Αγκινάρες βρασμένες
Λεμόνι
Καπνιστή τσιπούρα σε ηλιέλαιο ALóS
Λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αφρίνα
Τρίμμα Αυγοτάραχο καπνιστό
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπλέντερ ή σε ένα μπολ με τη βοήθεια ενός πιρουνιού λιώνουμε τις πατάτες και τις αγκινάρες προσθέτοντας λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει η αγκινάρα. Σερβίρουμε τον πουρέ σε ένα πιάτο. Γαρνίρουμε με τα κομμάτια της καπνιστής τσιπούρας περιχύνοντας με λίγο από το ηλιέλαιο στο οποίο διατηρείτε μέσα στο βαζάκι της. Πασπαλίζουμε με λίγη Αφρίνα και τρίμα Αυγοτάραχο καπνιστό.
Μια συνταγή από τον σεφ Σπύρο Κιτσινέλη