Χέλι Καπνιστό Φιλέτο 80gr
Χέλι Καπνιστό Φιλέτο 80gr
Το χέλι αποτελεί βασικό στοιχείο της Ελληνικής αλλά και
γενικότερα της Μεσογειακής διατροφής.
Η υψηλή διατροφική του αξία (πλούσια σε Ω3 λιπαρά) και η λεπτή του
γεύση το καθιστούν εκλεκτό προϊόν (DELICATESSEN).
Η διαδικασία παρασκευής ξεκινά με τον καθαρισμό των χελιών. Ακολουθεί η Άλμιση και η Καπνίση χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα σε παραδοσιακό φούρνο.
Στο κάπνισμα χρησιμοποιείται το ξύλο της ελιάς για την εξασφάλιση ιδανικών θερμοκρασιών και το ξύλο της οξιάς για άριστο κάπνισμα. Η κάπνιση γίνεται στους 90-95 °C και διαρκεί 35 λεπτά περίπου. Μετά το πέρας της κάπνισης τα χέλια παραμένουν στο φούρνο σε χαμηλότερη θερμοκρασία με φυσικό καπνό μέχρι να αποκτήσουν την πλούσια γεύση τους.
Διατροφική αξία
ΜΕΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΑΝΑ 100γρ
Ενέργεια 1258kj/301kcal
Πρωτεΐνες 21,4 γρ
Υδατάνθρακες 0γρ
Λίπη 23,9 γρ
Κορεσμένα 6,4 γρ
Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα 4,1 γρ
20:5 Ω3/Ωμέγα3 EPA 1441mg
22:6 Ω3/Ωμέγα3 DHA 1404mg
Νάτριο 0,9
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ: 0°-4° C