Ρωτήστε μας

Μπαστουνάκια Αυγοτάραχου Κότσαρης

Το παραδοσιακό εργαστήριο ΚΟΤΣΑΡΗΣ διαθέτει μπαστουνάκια Αυγοτάραχου τα οποία πωλούνται με το τεμάχιο.

Τα Αυγοτάραχα του Μεσολογγίου είναι από τα ευπροσωπότερα και πολυτιμότερα των Ελληνικών ταριχευμάτων του ένυδρου κόσμου. Τα διακρίνει ξεχωριστή νοστιμιά, άρωμα και λεπτή γεύση. Παρασκευάζονται με παραδοσιακή τεχνική και δεν ξηραίνονται. Όταν τα Αυγοτάραχα είναι σωστά παρασκευασμένα διατηρούνται για περισσότερο από ένα έτος.

Το αβγοτάραχο ως προϊόν δεν περιέχει κανενός είδους συντηρητικά ή χρωστικές ουσίες και είναι ένα απόλυτα φυσικό έδεσμα πλούσιο σε θρεπτική αξία χωρίς όμως να έχει μεγάλη θερμιδική αξία. Είναι κατάλληλο και για αθλητές και παιδιά γιατί είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, Ω3-λιπαρά και σελήνιο. Επίσης περιέχει βιταμίνες Α, Β, C, όπως και πολύ σίδηρο και ασβέστιο.

Το ΑΥΓΟΤΑΡΑΧΟ βρίσκεται στις ωοθήκες του θηλυκού του ψαριού Κέφαλος, που οι ντόπιοι ονομάζουν ΜΠΑΦΑ. Ολόκληρος ο κορμός του αυγοτάραχου χωρίζεται σε δύο επιμήκεις και κυλινδρικούς λοβούς, οι οποίοι καταλαμβάνουν το μισό περίπου σώμα του ψαριού, που τα περιέχει, περιβαλλόμενα από λεπτό υμένα. Με ειδική τεχνική ο Αλιέας αφαιρεί με τα δάκτυλα του το αυγοτάραχο έξω από τη σπλαχνική κοιλότητα απ'όπου θα πρέπει κανείς να ξέρει πολύ καλά τί κάνει έτσι ώστε να μην "χυθεί" το Αυγοτάραχο απο το ψάρι και καταστραφεί. Στη συνέχεια το αυγοτάραχο στο παραδοσιακό εργαστήριο KOTSARIS ξεπλένεται με θαλασσινό νερό, που είναι ο πιο κατάλληλος και υγιεινός τρόπος, και «παστώνεται» με χονδρό αλάτι.

Το Αυγοτάραχο ήταν και παραμένει ακόμη και σήμερα το Χαβιάρι των Ελλήνων. Συγκαταλέγετε στις γκουρμέ γεύσεις και εξακολουθεί να αποτελεί "αρχοντικό δώρο". Στην γευστική προτίμηση των απαιτητικών γευσηγνωστών έχει περίοπη θέση και στις μέρες μας ειδικότερα που όλο και περισσότερα εστιατόρια με καλό φαγητό κάνουν την εμφανισή τους, το Αυγοτάραχο παραμένει στις πρώτες θέσεις των εκλεκτών πιάτων.

Εμείς στην επιχείρηση KOTSARIS θεωρούμε το Αυγοτάραχο μοναδικό έδεσμα στο οποίο θα πρέπει

media/k2/items/cache/39a27618f1dc54b80987c6706135e6b7_XL


Χαρακτήρες που γράφηκαν: