Ρωτήστε μας

Xiros Fleur de Sel - Ανθός αλατιού - Αφρίνα

Ο άσπρος χρυσός του Μεσολογγίου.

Αποτελεί το χαβιάρι στο κόσμο του αλατιού.

Δεν περιέχει καμία πρόσθετη ουσία και δεν έχει αφαιρεθεί τίποτα από αυτό. Είναι απολύτως φυσικό και αγνό ώστε να διατηρεί περισσότερο από 80 μέταλλα και ιχνοστοιχεία, πλούσιο σε φθόριο, μαγνήσιο, ιώδιο απαραίτητα για την βιοχημική ισορροπία του σώματος.

Το άνθος αλατιού (αφρίνα) Xiros γεννιέται στην επιφάνεια της λιμνοθάλασσας του Μεσολογγίου και οι νιφάδες της συλλέγονται με το χέρι από την κορυφή κάθε στοίβας από αλάτι. Είναι ένα εξαιρετικό αλάτι, χαρακτηριστικά λευκό, ελαφρύ και μαλακό, που διατηρεί τη φυσική του υγρασία.

Θεωρείται ένα σπάνιο μπαχαρικό της ανώτερης ποιότητας και έχει αναγνωριστεί από τους μεγάλους σεφ ως ένα premium ενισχυτικό γεύσης.

Είναι κρυσταλλικό, τα αρώματα του είναι λεπτά, γήινα και η γεύση του είναι ντελικάτη.

Ιδανικό για εκλεκτούς ουρανίσκους, δίνει φανταστική γεύση πάνω σε ψάρια, κρέατα και σαλάτες καθώς έχει την ιδιότητα να λιώνει αργά και τους ταιριάζει απόλυτα.

Τι είναι;

Το Fleur de Sel είναι το πιο καθαρό από όλα τα επιτραπέζια αλάτια και θεωρείται ως θαλασσινό αλάτι εξαιρετικής ποιότητας.

Τι κάνει το Xiros Fleur de Sel τόσο ξεχωριστό;

Το Xiros Fleur de Sel συλλέγεται με παραδοσιακές μεθόδους από τη Λιμνοθάλασσα Αιτωλικού – Μεσολογγίου στην Ελλάδα. Είναι 100% φυσικό αλάτι και δεν έχει υποστεί καμία μεταποίηση. Είναι φρέσκο, λαμπερό, λευκό αλάτι το οποίο διατηρεί πάντα τη φυσική του υγρασία.

Απολαύστε

Χρησιμοποιείστε το καθημερινά στα πιάτα σας ως topping.
Αφήστε τους μικροσκοπικούς κρυστάλλους αλατιού άνθος αλατιού (Αφρίνα) Xiros να διαλυθούν στο στόμα σας και θα απολαύσετε την απαλή, διακριτική αλλά και αρωματική γεύση του.
Χρησιμοποιήστε το στα καθημερινά στο τέλος του μαγειρέματός σας, ως καρύκευμα.
Για να εναρμονιστούν οι διαφορετικές γεύσεις σε σύνθετες συνταγές, αυτό το εξαιρετικό

media/k2/items/cache/28232e87509dedeadc0cd2b6a94ea3f5_XL


Χαρακτήρες που γράφηκαν: